אנשי IT רבים, כשהם מדברים על וירטואליזציה, הם מדברים בד”כ על אחת מ-2 הפתרונות הידועים: VMware עם סל הפתרונות שלו או פתרונות מבוססי Hyper-V של מיקרוסופט. חלק קטן מהאנשים גם מכיר פתרונות מבוססי Xen כמו הפתרון של Citrix.
לאחרונה יותר ויותר אנשים שומעים על Open Stack, ואמנם רבים מתחילים להתעניין בו וחלק מהחברות גם מתחילות (בזהירות) להטמיע פתרונות שהם “Open Stack”. חברות רבות מייצרות פתרון Open Stack ובמקרים לא מעטים פתרון אחד אינו תואם לפתרון אחר, אבל לא ניכנס לזה כרגע.
חלק עיקרי מ-Open Stack הוא החלק של הוירטואליזציה, העיבוד, ה-Compute ולמרות ש-Open Stack יכול לעבוד כמעט עם כל פתרון וירטואליזציה, בברירת המחדל שלו הוא משתמש ב-KVM של רד האט.
KVM שבעבר נתפס כמשהו “נחמד” אך רבים העדיפו לא להיכנס אליו (ואם להשתמש בפתרון מבוסס קוד פתוח אז פתרון מבוסס Xen), נתפס היום ככלי וירטואליזציה רציני מאוד. חברות כמו גוגל עם ה-Compute Engine שלה משתמשת ב-KVM, חברות Hosting רבות יורדות לאט מהפתרון שיש להם ועוברות להשתמש ב-KVM, וגם חברות שמציעות שרתים וירטואליים ממש בזול (כמו Digital Ocean) נותנות את הפתרון עם KVM ולא עם פתרונות וירטואליזציה אחרים. גם חברות ענק כמו IBM שבעבר היו נותנות פתרונות מבוססי VMWare או פתרונות אחרים, נותנות כיום פתרונות עם KVM ועם תוכנות נוספות משלימות. כך לדוגמא IBM מציעה פתרונות VDI עם שילוב פתרון של VERDE כאשר הוירטואליזציה עצמה היא KVM “נטו”.
אחת הנקודות המעניינות ב-KVM היא שאפשר להשתמש בפתרון בכמה תצורות, ותצורה אחת אינה דווקא פתרון מעולה לכל הסיטואציות שעולות. כך לדוגמא Open Stack זה דבר טוב, אולם אם הינך מרים מערכות וירטואליזציה שמתבססות על דיסק מקומי בכל שרת, Open Stack לא יעזור לך הרבה כי הוא מיועד לשימוש עם SAN חזק.
לכן, כשרוצים להשתמש ב-KVM, צריכים לבדוק בשלב ראשון: מה עומד לרשות אותה חברה. אם לדוגמא לאותה חברה יש מפתח או 2 בשפות כמו Perl או Python עם ידע טוב בלינוקס, העלות (למעט עלות ברזלים) תהיה קטנה משמעותית מכל פתרון קנייני אחר, ו-KVM נותן ביצועים שעומדים בשורה הראשונה בהשוואה לפתרונות של VMWare ואחרים, כך שאינך מפסיד ביצועים בגלל שאינך בוחר פתרון קנייני.
יתרון גדול נוסף הוא שגם מבחינת Middlewear אינך מוגבל. אתה משתמש ב-SAN כלשהו? כל עוד אותו SAN יודע “לדבר” בפרוטוקולים כמו iSCSI או NFS וכל פתרון לינוקס/יוניקס ידוע, הוא יוכל לעבוד עם KVM. אתה מעוניין ב-Switch וירטואלי חזק שיודע לעשות פילטרים, QoS ודברים אחרים? פתרון כמו OpenVSwitch ישמח לגשר בין המכונות הוירטואליות שלך ולתת לך את מה שאתה צריך. פתרונות מבוססי VDI ל-Windows או Linux? אם זה Windows, אז יש לך פתרון RDP כבר בתוך ה-Windows (ומעליו יש לך VLC לראות את ה-Boot אם אתה רוצה), ובלינוקס אתה יכול להשתמש בפתרונות כמו NX שיחסוך לך תעבורה וגם יתן לך איכות תצוגה מעולה.
ומה עם ניהול המכונות? בכל זאת, אם יש לך כמה מאות מכונות רצות, אתה צריך איזה פתרון או 2 שיעזרו לך בניהול כל הפרוייקט הזה. בלינוקס, למרבה השמחה, יש לך כמה פתרונות, הכל תלוי בגישה שלך:
- רוצה לעבוד עם סקריפטים? (סביר להניח שהתשובה שלך תהיה “כן”): אז הפתרון הראשי שתרצה לבדוק הוא Libvirt שנותן לך תמיכה בכל שפת סקריפטים ידועה ואפילו בשפה כמו #C. עם Libvirt אתה יכול לעשות אוטומציה להכל, כיד הדמיון הטובה עליך.כלי שיכול לעזור לך הרבה בתוך Libvirt הוא virsh, שניתן להריץ אותו דרך shell ולבצע דברים. אגב, עם Libvirt ניתן גם לנהל מערכות וירטואליות מתחרות כמו vCenter או שרתי VMware בחיבור יש ל-host.
- רוצה קצת GUI על הלינוקס שלך? (נו טוב, יש גם כאלו). לשם כך יש כלי כמו Virt-Manager. עם הכלי הזה תוכל בקלות להרים מכונות, לראות צריכת משאבים וכו’. זה ל-vCenter כמובן, אבל זה כלי בסיסי מספיק כדי להתחיל ללמוד וגם לעקוב אחרי מערכות קיימות שרצות.
- מה עם כלי רציני שרץ דרך דפדפן? אה, טוב ששאלתם, בשביל זה יש את oVirt. זה הכלי הכי רציני שנותן לך לנהל הכל ב-KVM.
אז מה ההבדל הגדול בין KVM ל-Open Stack? אפשר להשוות את ההבדל ביניהם להבדל בין vCenter ל-vCloud Director. ה-Open Stack מתאים למצבים שיש צורך בהמון, המון מחשוב ענן של אלפי שרתים וירטואליים, פריסה על פני כמה Data Centers, צורך בשרותים דמויי AWS של אמזון (כמו S3 וכו’) ובקיצור – כשמדובר על דברים גדולים, Open Stack יכול בהחלט להיות אופציה טובה.
אז אם רוצים להתחיל, במה כדאי? התשובה לכך פשוטה: במה שמעניין אתכם. אם לדוגמא אתם מעוניינים ללמוד מה הטרנד הבא שחברות רבות סקרניות לגביו, אז Open Stack יכול להיות דבר טוב לקידום העצמי שלכם.
Woot, I will ceianrtly put this to good use!