במסגרת הפוסטים שלי לגבי חסכון במערכות AWS, אחת הפונקציות שלא רבים מתייחסים אליה היא שרות אמזון Lightsail: זהו שרות שמציע מכונות וירטואליות במחירים קבועים ומספר שרותים קטן מנוהל, יחד עם כתובת IP קבועה, ניהול DNS, ניהול חומת אש פשוטה, יצירת snapshot כגיבוי למכונה ועוד.
כשהעסק שלי נותן שרותי יעוץ לענן, בחלק מהמקרים היעוץ עבור לקוחות שונים הוא דווקא להשתמש ב-Lightsail כאשר במקרים האחרים עדיף לקחת מכונות ב-EC2 (כרגע אני לא נכנס בפוסט זה לקונטיינרים שיכולים לתת מענה מעולה גם במקרים רבים).
אחד הדברים הראשונים שצריכים לזכור לגבי מכונות Lightsail – הוא שלא מדובר במכונות חזקות. אם אתה רוצה להקים מכונה עם Jenkins ושתקמפל קוד, מכונה משרות Lightsail תעשה עבודה גרועה מאוד. המכונות ב-Lightsail בנויות כך שיתנו עבודת עיבוד חלשה עד בינונית עם "קפיצות" לביצועים גבוהים לזמן קצר, כך שמכונות כאלו פחות תתאמנה להריץ חנות אונליין שמקבלת נון סטופ הזמנות.
מצד שני, אם יש לי בלוג גדול שבו אני מציג תכנים רבים ואני צריך שרידות גבוהה, אז אני יכול לבנות את המערכת כך (נניח ומדובר על שלושה שרתים):
- 3 שרתי לינוקס שמריצים WordPress עם מפרט נמוך 2-4 ליבות, 2-4 ג'י'גהבייט זכרון.
- ה-DB לא ירוץ באותן מכונות, הוא ירוץ משרות ה-DB המנוהל ש-AWS מציעים – אפשר לבחור עם או בלי שרידות, כך שכל מה שאצטרך לעשות זה להגדיר את ה-DB בוורדפרס.
- התכנים ישבו ב-DB והתמונות ישבו ב-S3 (שימוש ב-S3 מחייב תשלום נפרד על האחסון ועל התעבורה)
- שרות Load Balancing מנוהל שמוצע במסגרת ה-Lightsail (עלות: $18 בחודש)
- את הסינכרון בין השרתים אני יכול לבצע דרך GIT עם פקודות אוטומציה להוריד ולסנכרן מול הדיסק המקומי של המכונה. עלות: 0.
- פעם בשבוע או בחודש אני יכול להוריד מכונה אחת, ליצור Snapshot כגיבוי ואם צריך – לבנות מה-snapshot מכונה חדשה.
הפתרון הנ"ל מתאים למי שלא רוצה ללמוד איך להגדיר דברים מורכבים ב-AWS, ורוצה תשלום קבוע כל חודש. זה יכול להתאים לחברות שבונות אתרים עבור חברות אחרות ומעוניינות לארח את אותם אתרים במכונות נפרדות כשהתשלום ללקוח פר חודש הוא קבוע.
עם Lightsail לא תוכל (ברמה העקרונית) להשתמש ברוב השרותים ש-AWS מציע אלא אם תריץ חיבור VPC Peering בין המכונות שנמצאות ב-Lightsail לבין ה-VPC שמוגדר לך בחשבון או שאתה בנית.
אסכם כך הדברים: Lightsail בעקרון מגיע כפתרון תחרותי מול ספקי ה-Hosting השונים ובמחירים מאוד מפתים. הפתרון הזה מתאים לדוגמא לי, כי אני מחפש "נראות חיצונית" לעסק שלי ולבלוגים שלי, והמחיר שאני משלם בחודש ($20) הוא ידוע וקבוע. הפתרון יכול להתאים גם לאחרים, כל עוד הם מחפשים מכונות לא חזקות, עם מפרט קבוע ומחיר קבוע – עבור לקוחותיהם לדוגמא, אך Lightsail אינו מתאים משאבי עיבוד גבוהים בצורה קבועה, ולמי שמחפש להקים מכונות וירטואליות זמניות (מה לעשות, עם Lightsail, הרמת מכונה רק ל-5 דקות, אתה חייב לשלם על כל החודש). אם אתם מחפשים להשתמש בכלים המתקדמים של AWS, חברו את המכונות הוירטואליות ב-Lightsail אל ה-VPC שלכם שבניתם או שבכלל תשתמשו ב-Instances של EC2.
צריך גם להזכיר שביצועי הרשת של Lightsail גרועים יחסית, ויש מגבלת תעבורה במחיר הקבוע. כלומר, אמאזון מכוונים בעיקר לשימוש עבור אחסון אתרים קטנים עד בינוניים ואולי Backend לאפליקציות. למעשה מדובר בניצול של החומרה הישנה יחסית של אמזון ומיצוי של vCPU שנעשה בו שימוש ב EC2. הם מוודאים שלא יסחטו את המעבד עם מערכת הקרדיטים, כפי שרמזת כבר בפוסט.
איפה אפשר למצוא את הפקודות GIT לסנכרון שרתים?