עוד דוגמא להטעיית לקוחות

מדי פעם אני קורא כל מיני פורומים הקשורים לאירוח אתרים, שרתים וירטואליים וכל מה שקשור לתחום – בארץ. הפורום שעדיין מככב בגוגל הוא פורום hosts, הפורום עם היד המאוד קלילה על הדק החסימה (קצת אירוני היה לראות היום את אחד המתחרים הילדותיים שצחק עליי בסקייפ כשהחליטו לחסום אותי ואילו כיום אני רואה שגם הם חסומים).

מדוע אני מסתכל בפורום? כי לעיתים מודעות הפרסום בפורום נותנות לך להציץ הצצה קטנה למה שקורה אצל ספק. כך לדוגמא, אם ספק מציע חבילה X במחיר של 200 שקלים ואחרי זמן מה אתה רואה שאותו ספק מציע את חבילה X ב-50 שקלים, אתה יכול ללמוד מכך שהספק בצרות והוא זקוק למזומנים כמה שיותר מהר (אגב, זו גם אסטרטגיה ששימשה מתחרים לרכוש את המתחרה שלהם)

היום ראיתי הודעה מעניינת. הנה המודעה:

ad

במודעה הזו יש כמה טעויות. אני מניח שכותב המודעה לא מבין ממש בטכנולוגיה, ולכן אני מעוניין לנצל את הפוסט הזה כדי להסביר כמה דברים:

  1. שרת יעודי אומר שאם אתה בא אליי ושוכר ממני שרת יעודי, אתה שוכר ממני ברזל פיזי שלם. במקרה הנ”ל מדובר על שרת עם מעבד אחד ומתוכו אתה מקבל ליבה אחת, כך שאתה לא מקבל שרת יעודי, אתה מקבל שרת וירטואלי ויש הבדל ענק בין שרת וירטואלי לשרת יעודי – במחיר, בביצועים ועוד.
  2. הנה נקודה שרבים טועים בה: חיבור SAS לא אומר בהכרח שזה חיבור מהיר יותר. SAS הוא בסופו של דבר צורת חיבור ופרוטוקול העברת נתונים בשרשור בין דיסקים לשרת ובין חיבור דיסקים חיצוניים במארז (כגון JBOD, טייפים וכו’). המהירות עצמה תלויה מאוד בדיסק עצמו – מה מהירות סיבובי הפלטות (RPM) בדיסק, זכרון חוצץ בדיסק (Cache) ועוד. ערימה של דיסקים SAS שמחוברים בשרשור יכולה לתת ביצועים מעולים, אולם אם נשים דיסק SAS אחד ונשווה אותו לדיסק בחיבור SATA-3 – שניהם יתנו פחות או יותר את אותה מהירות.
  3. vMotion אינו חלק משרידות והוא אינו מנגנון שרידות חומרה. vMotion מאפשר להעביר מכונה וירטואלית משרת לשרת מבלי שצריך לכבות אותה, אך לשם כך אין צורך בשום דבר זולת עוד שרת נוסף שאפשר להעביר אליו את המכונה הוירטואלית, וזהו אינו מנגנון שרידות. מנגנונים שהם כן מיועדים לשרידות הם דברים כמו Fault Tolarence או High Availability לדוגמא.

עוד נקודה אחת שלדעתי היא בעיה שקיימת אצל ספקים רבים בארץ ובעולם: מוכרים שרת וירטואלי עם כמות זכרון קטנה ומוכרים לו Windows 2008: מבחינה טכנית, Windows 2008 מחייב במינימום ההכרחי לפחות 1 ג’יגהבייט זכרון וזה עוד לפני שמתקינים עליו IIS, SQL ועוד, כלומר כדי ששרת יגיש אתרים (גם כאחסון משותף קטן), יש צורך בלפחות 2 ג’יגהבייט זכרון. למכור ללקוח שרת עם 512 מגהבייט זכרון זה מתכון בדוק שהלקוח יהיה לא מרוצה ובמשך הזמן הוא יתלונן או יעזוב, אז מדוע להציע לו דבר כזה מלכתחילה?

יכול להיות שאותה חברה שפרסמה את המודעה עושה חייל ומצליחה, אולם לקוח פוטנציאלי שמבין במושגים ויתקל במודעה כזו פשוט ידלג מעל אותה חברה כי הוא מבחין בבורוּת. מדוע לו לעשות עסקים עם חברה כזו?

תגובה אחת בנושא “עוד דוגמא להטעיית לקוחות”

  1. אין מה לעשות, תחום אירוח האתרים והשרתים זה תחום מקצועי שצריך לתת לו כבוד משל עצמו.
    אני בתור איש SEO ומתכנת יודע מה אני יודע לעשות על הVPSשרת וירטואלי ומה צריך להישאר אצל אנשי system מקצועיים.
    חשוב לבחור בחברת אחסון אתרים מקצועית שתוכל לתת תמיכה במידה ו…
    המאמר מסביר כמה דברים ומראה על מקצועיות כל הכבוד, הועשרתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.