השלב הבא בוירטואליזציה של Oracle

חברת אורקל, אחת מחברות התוכנה הגדולות והותיקות בעולם, מפתחת ומוכרת 2 מוצרי וירטואליזציה. הראשון, לדסקטופ, VirtualBox ניתן להורדה בחינם ולשימושים שאינם מסחריים (התוכנה עצמה היא חינמית גם בשימוש מסחרי אולם ה-Extensions חינמיים רק בשימוש שאינו מסחרי ומחייבים רכישה לשימוש מסחרי). המוצר השני של חברת Oracle בכל הקשור לוירטואליזציה הוא Oracle VM Server. מוצר זה הוא מוצר מסחרי שמיועד לארגונים, והוא בעקרון מבוסס Xen Server החופשי עם תוספות שאורקל כתבה. המוצר נמצא בשימוש אצל לא מעט חברות גדולות, לפחות בנק אחד בישראל (שידוע לי) ובעוד מקומות.

אחת הבעיות שחברת Oracle ניצבת בפניהם, כמו אצל ארגונים אחרים שמשתמשים ב-Xen Server, זה שפיתוח המוצר די "קפא" וחברת Citrix איחדה את המוצר עם מוצרים אחרים מתוצרתה. הגירסה החופשית מתפתחת בקצב איטי מאוד וכשמשווים להתפתחות של וירטואליזציה אחרת כמו KVM/QEMU – אז האחרון מוביל בכל פיתוח אפשרי, הן מבחינת תמיכת וירטואליזציה במעבדים אחרים (כולל מעבדי Power של IBM), ממשקים (API), ושל פונקציונאליות נוספת.

ואורקל .. בהחלט מודעת לכך.

אז מה אורקל עושה בנידון? מפתחת מוצר חדש.

(הערה: את כל הדברים אני כותב מתוך מעקב אחרי Mailing lists שונים שאני עוקב אחריהם בכל מה שקשור לפיתוח וירטואליזציה).

באורקל מודעים לכך שישנה אי תאימות בין Xen, מכונות וירטואליות שניבנו על הפתרון לבין KVM ופתרונות ניהול וירטואליזציה המבוססים על KVM כמו RHV/oVirt, עוד מהרמה הבסיסית של דרייברים. הדברים פשוט שונים, ולכן ב-Oracle מפתחים טלאים חדשים כך שניתן יהיה להריץ מכונות Xen באופן "טבעי" על KVM מבלי לשנות את ה-VM. הטלאים שפורסמו הם בבחינה RFC בלבד ולא מיועדים בשלב זה לאינטגרציה עם ה-Kernel אולם אני מאמין שבמהלך החודשים הקרובים לאחר שאורקל תאסוף פידבק מספק, הם יוציאו טלאים לשילוב ב-Kernel הרשמי וכמובן ישולבו במוצר העתידי של אורקל.

Xen, בסופו של דבר, הוא רק מנוע, Xen Server היא הפלטפורמה, כמו ש-KVM הוא בעצם המנוע של QEMU, ולכן צריך גם פלטפורמה חדשה, וכאן – למרות שאין שום הכרזה, ניתן לראות ב-Mailing Lists של oVirt – מיילים של עובדי אורקל (יש לא מעט מהם, מעובדים שונים) שמנסים לבדוק את ה-Oracle Linux ומריצים טסטים אוטומטיים שונים שהם כותבים.

המסקנה שלי לאחר מעקב של מס' חודשים אחרי המיילים: אורקל הולכת לבצע מעין "Fork" ל-oVirt ולהוציא מוצר מסחרי שבעצם מבוסס oVirt אך אני מהמר שעם ממשק משתמש אחר ועם תוספות שלא יהיו קיימים ב-RHV (הגירסה המסחרית של רד-האט) כמ יבוא מ-Xen Server של הגדרות ו-VM ללא צורך בהמרת המכונה לפורמט KVM ואני בטוח שיהיו גם תוספות אחרות שכבר קיימות ב-KVM ועדיין לא קיימות ב-Xen.

מי שקורא את הבלוג הזה יודע שיש לי טענות ומענות כלפי חברת אורקל, אולם במקרה זה אני מאוד שמח שאורקל לוקחים את oVirt ויוצרים מוצר מסחרי ראוי. לעניות דעתי, עם כל הכבוד לענן, חברות גדולות לא הולכות מחר לגרוט את כל השרתים שלהם ולעבור לעננים ציבוריים וחשוב שתהיה תחרות ל-VMWare ששולטת בשוק זה (לא שאני חושב שאורקל תתמחר את זה בזול, אבל אני בטוח שהם ידעו לתפור "חבילות", במיוחד אם הלקוח משתמש ב-DB או במוצרים אחרים שלהם), כך שאני שמח לגבי ההתפתחות הזו.

אני פחות שמח לראות חברות כמו רד-האט שעדיין אינה מבינה את הלקוח שמוציא את הצ'ק לרכוש את המוצר ואת צרכיו. לא מעט פעמים "נדנדתי" למנהלים שונים ברד-האט לבצע שינויים שאני בטוח שלקוחות שמעוניינים להתנסות במוצר ירצו – ולשווא (לדוגמא: להריץ מערכת מלאה של oVirt כ-Nested Virtualization, דבר ש-VMWare תמכה עוד בגירסה 3 שנקראה ESX-Server. דוגמא אחרת: כיבוי כל המערכת, מבלי שהלקוח יתחיל ללמוד Ansible, התאוששות מהירה מקריסת חשמל ועוד).

חבל ש-SuSE לא נכנסת לזירה, היה יכול להיות בהחלט מעניין.

לסיכום: אם רשיונות ה-VMWare vSphere שלכם מסתיימים או שאתם מריצים את פתרון הוירטואליזציה לשרתים של Oracle – בקרוב יהיה פתרון חדש. אין לי מושג מה יהיה המחיר ואלו פונקציות חדשות יהיו בו, אבל תמיד טוב שיש אלטרנטיבות.

תגובה אחת בנושא “השלב הבא בוירטואליזציה של Oracle”

  1. הבעיה היחידה עם אורקל היא שהיום אף אחד לא מעז להכניס לשימוש טכנולגיות חדשות או קיימות כיוון שאי אפשר לדעת מה יהיה מחירם בעתיד,הדבר היחיד שברור הוא שהמחיר רק יעלה, וכשמדובר באורקל כול אחד יודע במה מדובר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.